5 appar som hjälper dig med ekonomin

Oavsett om du är rik eller fattig, om du ser privatekonomi som en lönsam och spännande hobby eller om du är typen som känner obehag i slutet av varje månad har vi alla en sak gemensam – pengar styr våra liv.

app

Men vi kan i vår tur styra pengarna. Tack vare den nya tekniken kan vi förvandla våra mobiltelefoner till små kontor. Med hjälp av appar kan vi ta kontroll över våra plånböcker och skaffa oss järnkoll på pengarna som kommer in, pengarna som går ut, se till att det blir pengar över och göra något bra för överskottet. Här är några av de appar som hjälper dig att ta makten över din ekonomi.

Tink

En av de mest kända ekonomiapparna. Det är en kostnadsfri app som ger dig möjlighet att länka ihop dina konton, kategorisera och analysera dina utgifter och inkomster, betala räkningar och göra överföringar mellan dina konton i olika banker. I Tink finns stöd för de 50 vanligaste bankerna och kreditkorten i Sverige.

Mina utgifter

Ett enkelt sätt att få översikt över inkomster och utgifter, samt hålla koll på att lönekontot täcker alla kommande räkningar. Det är inte lätt att hålla alla återkommande händelser i huvudet, men denna app har inga problem att göra det.

Goodbudget

En budget-app som håller ordning på när pengarna kommer in och var de försvinner ut igen. Den synkar din budget mellan telefonen och webben, och dina konton, inkomster och utgifter med övriga familjemedlemmars, så att ekonomin förvandlas från ett gnälligt irritationsmoment till ett gemensamt intresse.

Sparakvittot

”Har du kvittot kvar?” Ja, någonstans… Sparakvittot är en smidig app som erbjuder just detta. Innan du hunnit spilla juice på ditt kvitto, eller slarva bort det (oavsett om det är digitalt eller ett skrivet papperskvitto) tar du en bild av det och låter appen spara det så länge du vill, och dessutom påminna dig innan garantin går ut.

Sparlabbet

Ingenting är viktigare för att hålla koll på din ekonomi än god framförhållning. I Sparlabbet kan du testa hur olika transaktioner kommer att ge utslag i plånboken på lång sikt och se hur ränta-på-ränta-effekten påverkar din pension om flera decennier. Oavsett om du gillar att fördjupa dig i privatekonomi eller får ont i magen varje gång du får ett kontoutdrag kommer Sparlabbet att ge dig inspiration.

Mer information hittar du i artikeln ”Smart ekonomihjälp? App-solut!” av consector.se som ger dig de senaste nyheterna inom privatekonomi.

About the author

Samuel

View all posts