Att låna utan en kreditupplysning

De svenska kreditgivarna har en skyldighet att göra en kreditupplysning på sina kunder enligt lag, det å andra sidan behöver inte betyda att de automatiskt nekar personer med obetalda skulder eller betalningsanmärkningar utan faktum är att flera långivare lånar ut pengar ändå, förutsatt att man har en städad ekonomi i övrigt.

Det man ska tänka på när man ansöker om ett lån (eller pikalaina som våra finska vänner säger) är att ha en så bra ekonomi som möjligt, har man obetalda skulder rekommenderas det att betala tillbaka dem innan man ansöker om ett nytt lån. Anledningen är att många kreditgivare som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar eller ett trassligt förflutet gör en personlig bedömning av låntagarens ekonomi och sätter sedan en individuell ränta baserad på den risk de tycker de tar när dem lånar ut pengarna.

För att optimera sina chanser för ett så bra lån som möjligt rekommenderas det att jämföra olika långivare. I takt med att det tillkommit flera långivare på marknaden har det även skapats jämförelsesidor som jämför de olika kreditgivarna för att underlätta för sina besökare att hitta just det lånet som passar dem. Vissa jämförelsesidor är mer nischade än andra och det finns sidor som jämför kreditgivare som lånar ut trots betalningsanmärkningar. Vill man ha mer info om lån kan man gå in på skatteverkets hemsida.

About the author

Samuel

View all posts