Låna pengar till lägre ränta via en låneförmedlare

Låneförmedlare har länge varit en del av den svenska lånemarknaden men har på senare år fått allt mer uppmärksamhet. Med giganter som Lendo som setts på både TV och i andra medier väljer allt fler att låna pengar via en förmedlare men vad är egentligen en låneförmedlare?

En låneförmedlare är helt enkelt ett företag som förmedlar låneerbjudanden från ett större antal långivare till den person som ansöker om ett lån. Förmedlaren själv lånar alltså aldrig ut några pengar, dem har rollen som mellanhand mellan låntagare och långivare.

Ansökan hos en förmedlare går till på precis samma sätt som när man ansöker om ett snabblån eller privatlån. Skillnaden är att du kommer få ett eller flera låneerbjudanden från de långivare som förmedlaren samarbetar med och det görs endast en kreditupplysning på dig.

Tack vare det stora antal långivare många låneförmedlare idag samarbetar med finns det också alltid möjlighet till att ansöka om ett lån även om du har en betalningsanmärkning. Visst, antalet låneerbjudanden du kan få kommer minska och det belopp du kan låna blir i de flesta fall lägre men möjligheten finns fortfarande där.

Lägre ränta

En stor anledning till att många väljer att låna pengar via låneförmedlare idag är dels för att man slipper ansöka manuellt om lån hos flera långivare men främst för att man kan få låna pengar till en lägre ränta. När du ansöker om ett lån hos en låneförmedlare måste långivarna som förmedlaren samarbetar med tävla om din uppmärksamhet. Får du tillbaka fem olika låneerbjudanden kommer du i nästan alla fall välja det erbjudanden som är billigast.

Detta tvingar långivarna att pressa ned sina räntor och du kan på så sätt få låna pengar billigare än du vanligtvis hade kunnat om du hade ansökt om ett lån direkt hos långivaren. Självfallet är det ingen garanti att ett lån via en låneförmedlare blir billigare men vanligtvis blir det billigare.

För att öka dina chanser till ett så bra lån som möjligt rekommenderas det att du jämför låneförmedlare. Det finns till och med idag nischade jämförelsesajter som låneförmedlare.net som specialiserar sig på att jämföra olika låneförmedlare.

About the author

Samuel

View all posts