Minimera lånekostnaden med att jämföra snabblån

Snabblån är kort och gott ett mindre lån som du lånar under en kortare tidsperiod. Hos vissa av kreditgivarna kan du få lånet utbetalat inom någon timme eller så får du max vänta en till två bankdagar. Anledningen till att det i början kallades för sms-lån är att man förr skickade ett sms för att låna pengar. Detta är inte så vanligt idag utan alla låneansökningar för snabblån brukar skötas via ett låneformulär på långivarnas webbsida. Det finns många olika begrepp för dessa typer av lån, t.ex. mikrolån, mobillån och internetlån m.fl, men i grunden är det samma tjänst som kreditgivaren har att erbjuda till dig som lånetagare.

jämföra snabblån

Lånebeloppen för snabblån kan variera rätt mycket, likaså lånetiden. Standard brukar vara att du kan låna mellan 500 kr och 15 000 kr med en lånetid på 15-90 dagar. Räntekostnader och uppläggningsavgifter kan skilja väldigt mycket beroende på vilken långivare du vänder dig till. Vissa av långivarna har till och med erbjudande för nya kunder där man kan låna upp till 15 000 kr i 30 dagar med 0% i ränta och 0 kr i avgifter. Sådana här nykundserbjudande finns det gott om hos flera kreditgivare och är perfekt att ansöka om så länge du kan betala tillbaka inom lånetiden för att undvika påminnelseavgifter och räntepåslag. Hos kreditkoll.nu kan du jämföra snabblån och se alla kostnader, villkor, vilken kreditupplysning kreditgivaren tar på dig samt information om utbetalningstider från det att du ansöker tills du har pengar på ditt bankkonto. Detta är ett bra sätt att få en överblick över vilka kreditgivare som finns och vad som gäller innan du skickar iväg din låneansökan.

Sanningen om effektiv ränta

Den effektiva räntan på snabblån är något som har diskuterats flitigt genom åren. Det är inte ovanligt att denna kan ligga på några hundra procent vilket kan låta väldigt mycket, och är något som kreditgivare fått mycket kritik för genom åren. Anledningen till dessa höga siffror är att man egentligen jämför ett snabblån på 30 dagar mot ett vanligt årslån, vilket inte blir en korrekt jämförelse. Ett årslån som man betalar tillbaka inom 30 dagar kan mycket väl vara dyrare än ett snabblån när man räknar samman alla kostnader och avgifter.

Ett snabblån är att föredra om du dels vill låna en mindre summa pengar, om du tänker betala tillbaka lånet inom 90 dagar eller om du har svårigheter att få lån hos några av de större privata bankerna på grund av att du har en låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar. Sen om du samtidigt använder dig av en prisjämförelsesajt där du hittar en kreditgivare som passar dina villkor, ja då kan du minimera kostnaden för ditt snabblån.

About the author

Samuel

View all posts