Tips att spara pengar

I dessa tider när pengarna tryter och allt stramas åt lönar det sig att tänka på nya sätt att spara pengar. Lyckligtvis är dessa idéer en god tillgång. En av de mest grundläggande är helt enkelt att undersöka möjligheterna att ändra gamla vanor. Folk använder pengar mer eller mindre automatiskt eftersom det finns saker de vill ha. Vem gör inte det? Att ändra vanor kan vara svårt, men behöver dock inte vara smärtsamt.

Beakta alla de veckor du lunchar ute. Kan du inte en gång per vecka njuta av livet genom att ta med mat – godare mat – hemifrån? Du tar lite av din tid och ansträngning men behåller en hel del pengar.

Eller tänk på alla spontanköp du gör i affärer, köpcentra och andra ställen. Det är kul. Men liksom att hänge sig åt för mycket god mat, kan det leda till överskott. Och det blir minus. Här förlorar du kontanter som kan användas för andra saker. Förbered dig mentalt för vissa snabba kompromisser och undvik långsiktig smärta.

Tänk på nya ställen att handla, sådana med stora rabatter. Förr kunde du ha råd med en favoritbutik eller hall, kanske flera. I svåra tider bör du leta efter nya platser och köpa bara de saker du bestämt dig för att du verkligen behöver.

Det är till exempel sant att några människor fortfarande gör bara en liten andel av sina inköp online. Det är förståeligt. Shopping i riktig butik är roligt eftersom man kan se och röra föremål. Men att flytta över utgifterna till Internet sparar tid och pengar och du får fortfarande det du vill ha.

En del människor undviker alternativt tänkande och tror att Internet inte ger dem det de verkligen vill ha. Men med dagens online-programvaror, fri frakt och enkla returer kan du köpa skor, kläder och annat utan risk. Du kan även köpa produkter som kanske är för stora och byta dem vid behov. King size-sängar som säljs online säljs för hundratals kronor mindre än de kostar i butik och de flesta tillverkare hämtar glatt tillbaka objekt upp till 30 dagar efter leverans.

Du kan undvika många dyra inköp i första hand genom att hålla “måste köpa nu” impulsen stången. Amazon.com var först med kundrespons från varje köpare. Lägg lite tid på att läsa kommentarer, och minimera enstaka orimliga inköp. Då kan du spara tusenlappar.

Prova något nytt och spara stora slantar genom noggranna efterforskningar och sätt stopp för impulser. Då får du pengar över för att göra spontana och roliga saker andra tillfällen.

About the author

Samuel

View all posts