Undvik de dyra snabblånen

Om du hamnat i den otacksamma situationen att du är tvungen att låna pengar för att klara av vardagen är det viktigt att du inte bara tecknar första bästa lånet du hittar. Marknaden har exploderat de senaste åren, vilket leder till att alla de konkurrerande kreditgivarna lockar kunder genom olika priser och erbjudanden på lån, krediter, snabblån och smslån. Att låna pengar online kan bli väldigt kostsamt om man vänder sig till fel tjänst. Därför är det viktigt att man varsamt jämför lån och kreditavtal innan man signerar något skuldebrev. Detta gäller främst om man inte är uppmärksam och läser igenom avtalen innan man skriver på och accepterar avtalet för sin nya kredit. Marknaden för snabblån, smslån och små krediter har vuxit kraftigt de senaste åren, vilket medför både problem och möjligheter för konsumenterna. För de som tillfälligt är i behov av extra pengar i fickan kan det vara bra, då det ofta går att låna pengar snabbt och billigt vid första lånetillfället. Om man däremot lånar pengar av för många olika kreditgivare och inte har råd att betala tillbaka kommer det att bli en kostsam affär i det långa loppet.

Billiga smslån

Jämför snabblån kan se ut på många sätt – ibland kan de faktiskt vara helt gratis. Jämför dina alternativ noga och kontrollera olika delar innan du väljer kreditgivare – ibland finns det dolda avgifter och allt för snabba återbetalningstider att se upp för. Till exempel kan vissa långivare kräva tillbaka pengarna redan efter 7 till 14 dagar, och om inte pengarna betalas i tid kommer de att växa kraftigt – vilket leder till att ditt lån som skulle bli både billigt och tillfälligt blir svårt att betala av, och dessutom växer sig allt större för varje dag som går.

Snabblån allt vanligare

Så kallade snabba lån & ”smslån” blir allt vanligare, och fenomenet handlar helt enkelt om att pengar lånas ut med hjälp av telefoner och datorer – väldigt snabbt. Snabba ansökningar, snabb handläggning och framför allt snabba utbetalningar lockar allt fler Svenskar att använda denna metod för att lösa vardagens ekonomiska trubbel som kan uppstå. Att noga läsa igenom reglerna för ditt lån och jämföra kostnader kan innebära stora skillnader för vad lånet kostar i slutänden. Undvik att hamna i den klassiska ”lånefällan” som tvingar människor att betala tillbaka lån som de inte har råd med, vilket leder till att nya lån tecknas för att klara av problematiken.

About the author

Samuel

View all posts